10 ingredienser som kan erstatte mel i bakevarer

10 ingredienser som kan erstatte mel i bakevarer

Bytt ut mel i bakevarer med 10 ingredienser

Har du glutenintoleranse eller ser du etter mer næringsrike (og smakfullere) alternativer til hvitt mel til desserter og varme retter? Sjekk så ut denne listen med 10 ingredienser som delvis eller helt kan erstatte klassisk hvetemel. Stivelse, , havrekli, moste kikerter og mer.

1. Stivelse

Den første erstatningen som alle husmødre kjenner til er stivelse (mais eller potet). Selv om 100 g stivelse inneholder omtrent samme antall kalorier som 100 g hvitt mel, er den største fordelen at du kan konsumere mindre. Så to spiseskjeer hvitt mel tilsvarer en spiseskje stivelse. For eksempel vil du bake en kake. Bytt deretter ut 1/4 eller til og med 1/3 av den nødvendige mengden mel i oppskriften med stivelse. Bruk dette tipset til alle rettene dine: bakevarer, kjeks og til og med tilbehør. Hvis du følger med på vekten din, vet at stivelse (i motsetning til hvitt mel) bidrar til å redusere sult og forbedre tarmfunksjonen.

2. Belgvekster

Kokte kikerter, bønner eller linser kan erstatte mel i usøtede og til og med søte oppskrifter. Med for eksempel terter eller kaker blir sluttresultatet luftigere og hjerteligere. Kjøttet av avokadoen er også en god erstatning for mel. Det finnes mange oppskrifter på melfrie sjokoladekjeks med avokado.

3. Potetmos

Potetmos eller revet potet kan også være en god erstatning for mel i oppskriftene dine. De inneholder også stivelse, som sveller når de utsettes for fuktighet og varme. Hvis du bestemmer deg for å gjøre denne uvanlige vrien, vær forsiktig og vent til potetmosen er avkjølt før du tilsetter de andre ingrediensene.

4. Nøttemel

For å erstatte mel og gi mer smak til dine søte oppskrifter, kan du bruke nøttemel. Den er laget av avskallede nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter) malt til et fint pulver. Selv om den er høy i kalorier (f.eks. har 602 kalorier per 100 g), er den sunnere og mer næringsrik ettersom den er rik på antioksidanter, sporstoffer, vitaminer og flerumettede fettsyrer. Når du lager mat, er det bare å bytte ut halve mengden mel med samme mengde nøttemel.

5. Quinoa, bokhvete eller hirse

Quinoa, bokhvete og hirse er rike på næringsstoffer: fiber, mineralsalter og essensielle aminosyrer, noe som gjør dem til et must for et sunt kosthold. Du kan også erstatte hvitt mel i muffins, kjeks, pannekaker og kaker. Bytt ut den nødvendige mengden mel med samme mengde malt eller kokt , bokhvete eller hirse, og i tillegg til fordelene får du en rett med en delikat smak.

6. Havre eller hvetekli

Havre og hvetekli, som er veldig populært som vekttapprodukt, kan også brukes som melerstatning i matlagingen. Kli er det ytre skallet av havre- og hvetekorn, så det er fastere, men mindre kaloriholdig. Havre- eller hvetekli er også høy i løselig fiber og pektin, som gjør det lettere for tarmen å bevege seg. Hvis du prøver å gå ned i vekt eller bare ta vare på figuren din, bytt ut melet med like mye havre eller hvetekli.

7. Semulegryn

Semulegryn er et annet populært alternativ som kan erstatte mel i mange oppskrifter. Før matlaging, la bare semulegryn svelle (hell melk eller vann), og bytt ut samme mengde hvitt mel i oppskriften.

8. Kjeks

Du kan finhakke kjeksene og innlemme dem i usøtede eller søte oppskrifter, noe som gir dem mer smak. Lyst på en deilig eller en søt muffins? For å gjøre dette, bruk de finmalte kjeksene, og erstatte den nødvendige mengden mel fullstendig. Og siden informasjonskapslene allerede er tilsatt smør og sukker, kan du spare på disse ingrediensene også.

9. Havregryn

Kvernet havregryn kan også med hell erstatte mel. De har flere kalorier enn kli, men er mye mer interessante fra et ernæringsmessig og helsemessig perspektiv. Det er ingen kulinariske begrensninger på dem, så bruk dem til å erstatte mel fullstendig i usøtede eller søte kulinariske retter.

10. Kornmel

Kornmel er det siste (men ikke det billigste) alternativet for å erstatte hvitt mel. Kastanje, kokos, ris, bokhvete, kikertmel og mange andre inneholder mye fiber, og noen er til og med glutenfrie. Hvis du inkluderer dem i oppskriftene dine, vil du få et smakfullt, næringsrikt og mer energisk måltid. Når du baker, vær oppmerksom på at maismel er tettere. Halver derfor anbefalt mengde hvitt mel for å unngå oversteking av kaken eller omvendt understeking.