Gå ned i vekt sunt: Disse 15 matvarene bidrar til å miste kroppsfett

Disse 15 matvarene bidrar til å miste kroppsfett

Hvis du virkelig ønsker å gå ned i vekt, bør du passe på hva du spiser. Spesielt bearbeidet mat inneholder mange kalorier og legger raskt noen kilo til vekten. Andre matvarer er derimot ekte fettforbrennere som øker fettforbrenningen og hjelper deg å gå ned i vekt. Disse 15 matvarene vil hjelpe deg å miste kroppsfett.

1. Chili

Chili er et spesielt varmt krydder som virkelig varmer opp kroppens varmeproduksjon. Når du spiser chili-krydderet, begynner kroppen å svette og kjøles deretter ned

2. Kaffe

Koffeinen, som allerede finnes i kaffe, vekker deg ikke bare, men stimulerer samtidig stoffskiftet. Å drikke kaffe øker basalstoffskiftet og kroppen bruker flere kalorier.

3. Grapefrukt

Grapefrukt gir kroppen pektin og vitamin C. Spesielt pektin fremmer fordøyelsen og har vist seg å senke blodsukker- og kolesterolnivået. Fordi grapefrukten også inneholder vitamin C, vil litt grapefruktjuice om dagen styrke deg.

4. Grønn te

Grønn te inneholder ingen kalorier. Og det gjør deg slank og sunn. Teen tilfører kroppen plantenæring og har en positiv effekt på stoffskiftet. Bitterstoffene som teen inneholder forhindrer også sug.

5. Mandler

Til tross for det høye kaloriinnholdet er mandler veldig sunt. De inneholder mye umettede fettsyrer, fiber og proteiner som stimulerer fettforbrenningen.

6. Ananas

Ananas gir vitamin C, magnesium og virkestoffet bromelain. Bromelain er et enzym som bryter ned proteiner og

7. Kjernemelk

Kalsiumet i kjernemelken bidrar til å fremme enzymer og hormoner i kroppen som er viktige for fettreduksjon. Fordi kjernemelk også inneholder mange vitaminer, mineraler og livsviktige stoffer, er det et sunt alternativ til melk som inneholder fett.

8. Ingefær

har vært kjent i Asia for sine helsefremmende effekter i århundrer. Du kan nå kjøpe den i alle supermarkeder i Tyskland. Ingefær tilfører kroppen viktige stoffer som vitamin C, magnesium, jern og kalsium. Ingefær har en antibakteriell effekt og styrker immunforsvaret.

9. Kanel

Kanel støtter også planen din om å miste kroppsfett. Kanel smaker ikke bare deilig og fyller rommet med en atmosfærisk aroma, men inneholder også fiber som stimulerer fordøyelsen. Kanelbarken gir viktige mineraler som magnesium, jern, mangan og kalsium. Den eteriske duften som utstråles av kanelkrydderet slapper av tarmmusklene.

10. Chia og linfrø

Chia og linfrø er også en nyttig følgesvenn for å redusere kroppsfett. Fordi frøene hovner opp i magen og utvider seg til en geléaktig masse, oppstår metthetsfølelsen raskere. For å oppnå riktig effekt bør frøene alltid tas med tilstrekkelig væske.

11. Sitroner

Den knallgule og fruktige sitronen forhindrer forkjølelse med sitt høye C-vitamininnhold og støtter sårheling. Den høye mengden vitamin C som finnes i sitronen stimulerer også stoffskiftet og fremmer dermed fettforbrenningen.

12. Bladspinat

Bladspinat har svært få kalorier og inneholder i tillegg til sink og magnesium mange vitaminer som vitamin C, vitamin A, B6, kalium, kalsium og magnesium. På den ene siden støtter spinat vekttap og fettforbrenning, på den andre siden reduserer den også matsuget. Spinat bør alltid tilberedes skånsomt for å bevare det høye næringsinnholdet.

13. Tunfisk

Tunfisk overbeviser med sitt lave fettinnhold. Likevel fører den med seg rikelig med protein og fyller deg dermed raskt og lenge. Den kan tilberedes på en rekke måter – kokt, grillet eller stekt – så den smaker aldri kjedelig.

14. Kokosolje

Kokosolje reduserer naturlig appetitten når man spiser og sørger til og med for at mindre fett lagres i kroppens celler. Kokosoljen stimulerer også fettforbrenningen og øker stoffskiftet betydelig. Det anbefales å ta en skje kokosolje før et måltid.

15. Egg

Egg er blant de mest effektive matvarene som støtter kroppsfettreduksjon. De er gode for vekttap fordi de inneholder rikelig med aminosyrer og er enda mer mettende enn fullkorn. Egg inneholder også lite sukker og sørger for at blodsukkernivået ikke stiger.